Up-date 27-08-2020

Nu er een toezegging van een derde steunpakket ligt, valt de directe noodzaak van deze demonstratie weg. De demonstratie wordt daarom voor nu geannuleerd.

 

 

 

Toen in maart 2020 door Covid-19 de maatregelen van de regering werden genomen, werd de gehele entertainment branche hard geraakt. Door de anderhalve-meter-maatregelen zijn events amper nog mogelijk. Veel bedrijven en vakmensen kwamen in grote problemen. Na verloop van tijd werden er wel steunmaatregelen vanuit het kabinet uitgeschreven, maar deze sluiten weinig aan bij de behoeften in de sector en de looptijd van deze steun is vooralsnog erg vaag. De grote diversiteit van de branche speelt ook een grote rol in deze complexe materie en maakt maatwerk erg moeilijk. De politiek heeft geen duidelijk beeld van hoe ons mooie vak in elkaar zit en wie of wat er allemaal bij komt kijken. Zolang er geen vaccin is, bloedt de sector dood en gaat heel veel passie en know-how verloren. Dit mag niet gebeuren.

Inmiddels zijn er meerdere acties geweest zowel in Nederland als over de hele wereld maar de media-aandacht, zeker in Nederland, laat te wensen over. Dit moet anders. Wij zijn één: de cultuur- en eventbranche met de mensen voor de schijnwerpers en alles en iedereen daarachter. Op radio, televisie, het theater, het festival, het concert, het bedrijfsevenement, de beursstand én het dorpsfeest.

Daarom voeren wij actie. Als EEN branche, EEN sector, EEN cultuur.

Een actie die een toonbeeld is van de hoge professionaliteit en internationale faam die we genieten in ons vak.

 

Meer informatie volgt.