OPROEP VSC AAN MINISTER VAN ENGELSHOVEN

Wetenschapsmusea en science centers vragen minister Van Engelshoven in een brief dringend om hulp: “Het water staat onze sector aan de lippen.” Bestaande regelingen worden gewaardeerd maar bijna de helft van de VSC-leden komt daarvoor niet in aanmerking. Daarnaast spelen problemen die andere instellingen niet in dezelfde mate ondervinden.

Zo dekken VSC-leden vaak een veel groter deel van hun exploitatie uit publieke inkomsten dan in de museum- en culturele sector gebruikelijk is. Tegelijkertijd zijn corona-aanpassingen voor publiek bij wetenschapsmusea en science centers extra ingrijpend, omdat zij sterk interactief zijn en veel aanbod gepaard gaat met doen en aanraken. Dit vraagt van de instellingen veel extra maatregelen en investering, terwijl het aantal toe te laten bezoekers en daarmee inkomsten juist sterk beperkt wordt.

Wij weten dat we deze crisis kunnen doorstaan, maar hebben daarvoor de hulp van het kabinet nodig. Juist in deze tijd, waarin we ons zo afhankelijk weten van wetenschap is begrip over die wetenschap onder de Nederlandse bevolking van onschatbare waarde.

Lees de volledige brief en steun de wetenschapsmusea en science centers door hem te delen.